Belangrijke info: e-PLF

Belangrijke info: e-PLF

De Belgische Federale Regering heeft beslist dat met ingang van 1 oktober 2021, alle PLF (Passenger Locator Forms) voor reizigers naar België enkel nog elektronisch zullen kunnen worden ingevuld. De papieren versie zal niet langer aangeboden worden. De overheid voorziet daarvoor een overgangsfase van twee weken vanaf 1 oktober.


Daarnaast wordt de termijn om het formulier in te vullen verlengd van 48 uur voor aankomst naar 180 dagen voor aankomst in België. Daarmee wil de overheid mensen stimuleren om het PLF zo vroeg mogelijk in te vullen. Het zetelnummer, wat passagiers doorgaans enkele dagen of uren voor vertrek kunnen weten, wordt een optioneel veld. Deze nieuwe maatregel is bedoeld om papiermisbruik te voorkomen (sommige mensen ontsnappen aan een eventuele verplichte test en quarantaine door het formulier in te vullen), maar ook om de overheidskosten die gepaard gaan met het verwerken van de formulieren te verminderen.

Het e-PLF-formulier kan je invullen via onze website www.topreizen.be - knop: info & formulieren of via onderstaande link.  Het Passenger Locator Form is een nederlandstalig formulier van FOD volksgezondheid in het kader van contact-tracing.

<  e-PLF-formulier voor terugkeer naar België vind je hier  >


Fijne vakantie !

Steven Ulburghs
Office manager