info Corendon - omboeken

info Corendon - omboeken

Beste reiziger van Corendon,

Tijdens een persconferentie door de overheid werd bekend gemaakt dat er vanaf 15 juni naar een deel van onze vakantiebestemmingen weer gereisd kan worden. We zijn erg blij dat onze vakantiebestemmingen langzaamaan weer open gaan. We merken dat veel vakantiegangers deze blijdschap met ons delen en er naar uitkijken om deze zomer op vakantie te kunnen gaan. We merken tegelijkertijd ook dat een deel van onze klanten zich zorgen maakt en vragen heeft over veiligheid en hoe verantwoord het is om op reis gaan. Hier komen we in deze brief graag bij u op terug.

De kans dat u tijdens uw vakantie besmet raakt, is uitermate klein. We reizen alleen naar landen waarvoor geen negatief reisadvies van toepassing is. Dit betekent dat volgens de Belgische overheid het risico om in dat land besmet te raken ongeveer even klein is als in België, of zelfs kleiner. In het uiterst onwaarschijnlijke geval dat u toch besmet raakt, wordt u opgevangen volgens de protocollen van het land waar u op vakantie bent.

Vragen over genomen maatregelen

Daarnaast ontvangen we veel vragen over hoe de situatie op een vakantiebestemming is en welke maatregelen er worden genomen door overheden en door ons als reisorganisatie en airline. We verwijzen u hiervoor graag naar onze webpagina ‘verantwoord reizen’. Elke dag passen we hier de informatie aan, zoals die op dat moment bij ons bekend is. U vindt de link naar de webpagina hier: www.corendon.be/verantwoord-reizen.

Nieuwe omboekregeling

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die worden genomen, merken we dat een deel van onze klanten nu liever niet op reis gaat. Daar hebben we begrip voor. We hebben daarom een omruilgarantie, zodat klanten desgewenst hun reis kunnen omboeken. Echter, niet alle reservaties vallen onder deze actie, waarbij ook meerdere voorwaarden van toepassing zijn. Dit beleid wijzigen we; we geven u nu veel meer mogelijkheden om uw boeking te wijzigen.

Hieronder geven we de details van ons nieuwe omboekbeleid weer:

• Iedereen die een reis heeft geboekt met een boekingsdatum tot en met 3 juni 2020 en met een vertrekdatum tot en met 31 oktober 2020, mag zijn reis kosteloos omboeken.

• Uitgezonderd zijn de boekingen van Formule 1 reizen, zeecruises en vakanties waarbij de bestemming Nederland of België is.

• U kunt de bestemming, de vertrekdatum en de reisduur wijzigen, mits de nieuwe reis op dit moment beschikbaar is op Corendon.be.

• De uiterste vertrekdatum van uw nieuwe reis is 31 oktober 2021.

• Op het moment van omboeken wordt de prijs op basis van de dagprijs vastgezet. Stijgt de totale reissom na omboeking, dan moet het verschil bijbetaald worden.

• U kunt uw omboeking uiterlijk tot en met dinsdag 16 juni 2020 aan ons doorgeven. U kunt dit doen via uw reisagent. We behandelen de binnengekomen wijzigingen in volgorde van de vertrekdatum van de oorspronkelijk reis. Het kan daarom even duren voordat u een reactie van ons krijgt, wanneer de oorspronkelijke vertrekdatum later in dit jaar ligt.

• We vragen u dringend om geen telefonisch contact op te nemen met ons Contact Center of via sociale media. Het is hier momenteel erg druk en we willen zoveel mogelijk de wachtrij proberen te beperken.

Tot slot

We hopen dat we met ons nieuwe omboekbeleid bij een deel van onze klanten zorgen weg hebben kunnen nemen. Voor diegenen die deze zomer graag met ons op vakantie gaan: we werken er achter de schermen hard aan om u snel duidelijkheid te geven over uw vakantie. We hopen van harte dat we u deze zomer bij ons aan boord of in het hotel mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Steven van der Heijden
CEO Corendon